Produktuppdateringar oktober 2020

Produktuppdateringar oktober 2020

Produkt­uppdateringar oktober 2020

 

Innehåll

Övergripande uppdateringar

Arbetsorder

Grindstyrning

Verktygshantering

Vill du hellre ladda ner informationen? Det gör du här.

Övergripande uppdateringar

 

 • Exportera listor till Excel
  Oavsett var i systemet du befinner dig kan du nu exportera innehåll som finns i en grid (lista) till Excel. Den lilla […]-knappen uppe i höger hörn på skärmen ger dig möjlighet att ladda ner all data i ett korrekt formaterat Excelark.

 

Arbetsorder

 

 • Nyhet! Förfrågningar och Kalkyl
  Nu kan du hantera förfrågningar och skapa kalkyler! Du kan göra en kalkyl baserat på en förfrågning för att se om ett arbete kommer löna sig – redan innan du skapar en arbetsorder. Men du kan lika enkelt skapa en kalkyl baserat på befintlig arbetsorder. Det går dessutom att hoppa mellan arbetsordern och kalkylen. Vill du veta mer om Förfrågningar och Kalkyl? Titta på vår film:

 

 • Fortnox-integration
  Allmänna/Generella förbättringar kring vår Fortnox-integration och Fortnox Lön-export.

 

 • Fler möjligheter till pris- och kostnadshantering
  Utökning av pris-, rabatt- och kostnadspåslagslogik och möjlighet att koppla artiklar till kostnadskonteringsområden (kontering).

 

 • Klassa leverantörsfakturor enligt kostnadsområde
  Möjlighet att klassa leverantörsfakturor till rätt kostnadsområde baserat på kontering. Funktionen kan kräva tillämpning i kundunika integrationer. För mer information kontakta Marie Andersson, Customer Success, på marie.andersson@addmobile.se, eller er projektledare.

 

 • Slå ihop flera orderrader till en
  Välj att sammanfoga flera orderrader till en. Den nya orderraden går att öppna upp för att se historiska detaljer. Funktionen kräver aktivering av en projektledare, och kan kräva synkronisering med er befintliga integration. För mer information kontakta Marie Andersson, Customer Success, på marie.andersson@addmobile.se, eller er projektledare.

 

 • Optimera
  Uppdaterat EDI-ordererkännande från Optimera.

 

 • Fritext i anteckningsfältet på kundkortet
  Anteckna fritext på kundkortet, max 255 tecken. I nuläget är funktionen enbart tillgängligt centralt och inne på kundkortet. Av GDPR-skäl uppmanar vi till försiktighet med vad som skrivs.

 

Passage

Grindstyrning

 • Nyhet! Öppna fordonsgrindar med app
  Nu kan utvalda personer på byggarbetsplatsen öppna fordonsgrindar på distans med vår app. Funktionen ger dig en säkrare och effektivare arbetsplats! Vill du veta mer? Kontakta Viktor Johansson, Försäljningschef, på viktor.johansson@addmobile.se eller 040-66 33 106.

 

 • Tillträdesgrupper
  Förbättringar kring snabbval för att lägga till medarbetare i tillträdesgrupper.

Verktygshantering

 

 • Nyhet! Verktygswidget för service och garantier
  Vår nya widget hjälper dig att hålla koll på servicetider och garantier som är på väg att gå ut.

 

 • Nyhet! Förflyttning av verktyg som en funktion i appen
  Vid förflyttning av ett verktyg i appen kan du även markera om en person använder/ansvarar för verktyget. Funktionen kräver aktivering samt registrering av händelsetyper av en projektledare hos oss. För mer information kontakta Marie Andersson, Customer Success, på marie.andersson@addmobile.se, eller er projektledare.

 

 • Fler sätt att numrera verktyg
  Nu kan du välja att autonumrera verktyg som läggs till i verktygsregistret. Dessutom ger det nya fältet “Eget nummer” dig möjlighet att själv fylla i en egen märkning/numrering.

 

 • Förbättringar i funktionen ”Sök verktyg”
  Möjlighet att söka på datum för service, garantier och inköpsdatum samt se och söka på vem som tilldelats verktyget just nu.

 

 • Importera verktygsregister från Excelfil
  Vi har förbättrat och utökat funktionen för import av verktygsregister från Excelfiler till vårt system.

 

 • Ange orsak vid inaktivering av verktyg
  När ett verktyg sätts som inaktivt kommer en fråga om orsaken till inaktiveringen dyka upp. Det ifyllda svaret kommer synas i loggen under ”Historik”.

 

 • Logga ytterligare händelser relaterade till ett verktyg
  Du kan logga till exempel utförda filterbyten eller genomförd service på verktyget. Funktionen kräver aktivering samt registrering av händelsetyper av en projektledare hos oss. För mer information kontakta Marie Andersson, Customer Success, på marie.andersson@addmobile.se, eller er projektledare.

 

 • Positionering i objektkartan
  När utrustning med en monterad GPS-spårsändare (AddTracker 201) visas på kartan med en blå ring runt sig är utrustningens position tele-triangulerad (istället för GPS-positionerad). Informationen visas även om du håller muspekaren över utrustningsikonen.

 

Vill du veta mer om någon av våra produktuppdateringar?

Hör av dig till Marie Andersson, Customer Success, på marie.andersson@addmobile.se eller er projektledare så hjälper vi er gärna.

Här har vi samlat alla produktuppdateringar