Verktygshantering

Verktygshantering

Trött på att inte veta var utrustningen är någonstans? Vi förstår det.

Med AddMobiles verktygshantering slipper du detta genom att märka upp verktyg och utrustning med våra spårsändare och/eller QR-koder.  Du ser om verktygen befinner sig på lagret, i ett fordon eller på en arbetsplats, får överblick över era inventarier samt stöldbegärlig utrustning. All information finns samlad digitalt på ett och samma ställe. Bättre koll, helt enkelt.

”Var använde vi det verktyget senast? Jag kan inte hitta det.” Nu slipper du detta, och även:

 • Att verktyg missas att ta med till ett bygge.
 • Förlagda dokument.
 • Hålla koll på serviceintervaller.
 • Onödiga avbrott under arbetsdagen.

Det centrala systemet

Via vår app och vårt centrala system lägger du upp och håller du koll på utrustning och verktyg oavsett om du är ute på fältet eller inne på kontoret. Fyll i information som till exempel:

 • Ansvarig
 • Basplacering
 • Bild
 • Inköpsinformation
 • Produktinformation, till exempel modell
 • Serviceintervall
 • Bifoga manualer, kvitton, garantier.

Lösningen fungerar för all typ av utrustning, verktyg och maskiner.

Praktisk kartöversikt

I kartvyn ser du var utrustningen befinner sig – på ett lager, arbetsplats eller i ett fordon.

Historik

Följ var utrustningen flyttats och när. Du får även koll på vem som senast använt den.

Planera ut utrustningen

Du säkerställer att all fältpersonal har rätt utrustningen med sig vid rätt tillfälle.

Lagerkoll

Du ser vad som finns inne på lager. Perfekt vid oförutsedda eller brådskande uppdrag.

Full koll, alltid

All nödvändig information finns med dig i mobilen – när du vill och var du vill.

Koppla din utrustning och verktyg direkt till en arbetsorder med AddMobile Arbetsorder. Använd informationen som debiteringsunderlag och få allt i samma system.

 

Läs mer om AddMobile Arbetsorder

Psst! Om du även har AddMobile Körjournal kan du se vilken utrustning som befinner sig i vilken bil. Läs mer om AddMobile Körjournal här. 

Hur fungerar spårningen?

Utrustningens förflyttning hanteras med hjälp av våra spårsändare AddTracker 101 (Bluetooth), AddTracker 201 (GPS) och/eller en QR-kod.

AddTrackers

Våra AddTrackers monteras enkelt med dubbelhäftande tejp, buntband, lim eller skruvar och enheten registrerar sedan automatiskt var din utrustning befinner sig. Du kan koppla ny eller redan inlagd utrustning till en AddTracker – både i appen och det centrala systemet. Med en batteritid på upp till fem år är utrustningen säkrad en lång tid framöver. Enheterna är IP67-klassade och utvecklade för att klara tuffa industri- och byggmiljöer.

En AddTacker 101 använder Bluetooth för att positionera när AddTrackern befinner sig inom 40 meter från en mottagare. Mottagaren är en smartphone med vår app installerad eller annan AddMobile-hårdvara. När en signal snappats upp skickas den automatiskt till vårt system som uppdaterar GPS-koordinaterna. Nu kan du använda appen för att leta rätt på verktyget på arbetsplatsen.

AddTracker 201 använder sin GPS för att positionera utrustningen. Detta görs helt automatiskt och du ser positionen i vårt system.

QR-kod

QR-koderna har unika id för enkel märkning och manuell hantering av alla typer av maskiner och utrustning. Klistra fast den på ditt verktyg och sedan läser du enkelt av koden med din telefon. Då får du all information du behöver om utrustningen. Om verktyget skulle komma bort kan vem som helst scanna av QR-koden och få information om vilket företag som är ägare av verktyget.