Slopad nyckelhantering minskar kostnaderna för Karaten Bygg


På ett ROT-projekt i Göteborg använder Karaten Bygg, med platschefen Daniel Järkvist i spetsen, AddMobiles Smartlås för en tryggare och enklare arbetsdag.

Karaten Bygg är ett byggföretag med cirka 300 medarbetare som utför arbeten inom byggservice och entreprenad. Projektet där AddMobiles Smartlås installerats omfattar renovering av totalt 480 lägenheter, alla med kvarboende.

I ett projekt av denna storlek med en stor mängd kvarboende är det viktigt att lösningen verkligen fungerar. Karaten Bygg är redan nöjda användare av AddMobiles lösning för tidrapportering, en utökning av samarbetet blev därför en naturlig och säker väg att gå. 

”När vi slipper hantera nycklar riskerar vi inte heller att de glöms någonstans eller kommer bort. Dessutom försvinner oron för att behöva byta ut ett lås om en nyckel skulle komma på villovägar. Då minskar även våra kostnader.”

Daniel Järkvist, platschef på Karaten Bygg

Under projektet monteras smartlåset med en kortläsare på lägenhetsdörrens utsida och ett digitalt lås på dörrens insida. Befintligt lås kan under tiden användas som vanligt av hyresgästerna. Karaten Byggs medarbetare använder däremot sitt ID06-kort som nyckel. Lösningen gör att de nu slipper all nyckelhantering och riskerna det medför.

– När vi slipper hantera nycklar riskerar vi inte heller att de glöms någonstans eller kommer bort. Dessutom försvinner oron för att behöva byta ut ett lås om en nyckel skulle komma på villovägar. Då minskar även våra kostnader, säger Daniel Järkvist platschef på Karaten Bygg.

Daniel ser fler fördelar med lösningen. Hårdvaran är enkel att montera och demontera när den behöver flyttas från en dörr till en annan, och gör ingen åverkan på dörren. Dessutom är det enkelt att administrera rättigheterna för de som får komma in i lägenheterna, och när de har tillträde – både från datorn på kontoret och ute på plats direkt i kortläsaren.

– Det är tryggt både för mig och våra underentreprenörer att vi vet vem som varit inne i lägenheterna, och när. Det ökar även hyresgästernas och fastighetsägarens trygghet då de vet under vilka timmar vi har tillträde. Det är helt enkelt en lösning som gynnar alla involverade, säger Daniel Järkvist.

Läs mer om Smartlås

Läs mer om Tidrapportering

Läs mer om vad våra kunder säger om oss

Vill du veta mer?

Ring Bo!
Affärsutvecklare
bo.lyvall@addmobile.se

040-66 33 104