Personalliggare

Elektronisk personalliggare

Elektronisk personalliggare för byggindustrin

Undvik problem med Skatteverket med hjälp av vår mobila lösning! Från den 1 januari 2016 är det obligatoriskt att ha en elektronisk personalliggare på byggarbetsplatser i Sverige där projektet överstiger fyra prisbasbelopp. Detta enligt riksdagens beslut. Liggaren ska vara elektronisk och innehålla personuppgifter om alla arbetare på platsen, och Skatteverket kommer att kunna göra oanmälda besök för att kontrollera att lagen följs. Med AddMobile Personalliggare får du en lätthanterlig och mobil lösning som följer Skatteverkets regler. Vårt system använder ID06-kort för in- och utpassering och självklart är vi ackrediterade av Sveriges Byggindustrier. Vi är med i deras leverantörsgrupp och hoppas att det gör vår produkt extra bra.

Vår lösning finns som box, surfplatta eller app.

Har du redan
bestämt dig?

 

JAG VILL BESTÄLLA

Funktioner

Enkel in- och utcheckning med ID06-kort. Ingen förregistrering krävs.

 

Kontroll av närvarostatus.

 

Enheter som är lätta att flytta på.

 

Närvarolista som både kan skrivas ut på papper eller mejlas till berörd person (till exempel Skatteverkets inspektör).

 

Trådlösa uppdateringar från central administratör. Enheterna behöver inte samlas in. Lägg upp egna spärrlistor och larmlistor på företag som du inte vill arbeta med.

Få en rapport om arbetad tid per företag (UE) och arbetsplats. Detta underlättar fakturering och kontroll av UE-fakturor.

 

Arbetsgivarlista som visar ansvarskedjan av underentreprenörer. Listan ger en enkel översikt av huvudentreprenör, vilka företag som är anlitade av denne och vilka som är anlitade av underentreprenörer.

 

Administration sker direkt i surfplattan eller i app.

 

Kommunicerar via en central server för kontroll av bland annat ID06-kort, larmlistor och spärrlistor.

 

Kombinera lösningarna – du kan till exempel välja att logga in på appen och ut på boxen.

Integrera AddMobile Personalliggare med våra lösningar för mobil arbetsorder och körjournal och få allt i samma system.

Ipad och iphones med personalliggare från AddMobile
addbox-personalliggare

Mer information

Boxen

Vår IP65-klassade registreringsbox AddBox tål tuffare miljöer. Personalen kan checka in och ut med ID06-kort och ingen förregistrering krävs. Detta för att boxen läser hela ID06-kortet. Den kan lätt flyttas mellan olika arbetsplatser. Skatteverket kan ta ut närvarolista genom att scanna QR-koden på boxen, vilket innebär att ingen administratör måste vara på plats.

Pris: 7 900 kronor/enhet (inkl. 220 V adapter). Underhållsavgift 190 kronor/månad tillkommer. Kontakta oss för offert vid beställning av flera enheter. Det även möjligt att leasa eller avbetala boxen för 439 kronor/månad inklusive underhållsavgift. Avtalet löper då på 36 månader.

 

Appen (i smartphone eller surfplatta)

AddMobile Personalliggare finns även som molnbaserad lösning. Detta innebär att man inte behöver ha en fysisk box, utan kan checka in och ut via en app i din smartphone. Välj bara arbetsplats och tryck på ”checka in”. Vår applösning är godkänd av Sveriges Byggindustrier för ID06. Under 2016 kommer appen att kompletteras med ett digitalt certifikat som ges ut av Sveriges Byggindustrier.

Appen går att kombinera med registreringsboxen. Man kan alltså välja om man vill checka in eller ut med kortet på boxen eller i appen. Detta kan vara praktiskt om någon utförare är på plats innan registreringsboxen är det. Om man enbart har en molnbaserad personalliggare är det viktigt att tänka på att alla som ska arbeta på platsen måste ha ett digital ID06-kort – även underentreprenörer.

Väljer du en lösning med surfplatta checkar du in och ut med ditt kort genom att hålla det framför skärmen. I plattan kan även behörig personal utföra all administration (till exempel se eller skriva ut aktuell närvarolista, administrera personal som inte är upplagd och ta ut underlag till Skatteverket vid kontroll).

Pris: Appen laddas ner gratis från Appstore eller Google play. Toolbox Administration för byggherre som vill lägga upp egna projekt kostar 6 900 kronor. Underhållsavgift 200 kronor/månad tillkommer. Därefter kostar varje projekt 190 kronor/månad.

Kombinera lösningarna

Appen kan även användas i kombination med till exempel boxen. Checka in eller ut på appen om du är på plats men inte i närheten av boxen. Men om man enbart ska ha en molnbaserad personalliggare är det viktigt att tänka på att alla som ska arbeta på platsen måste ha ett digitalt ID06-kort, även underentreprenörer och deras underentreprenörer. AddMobile tillhandahåller appar för UE.

Administration

För att hantera personalliggaren krävs viss administration. Detta sker via en webbläsare och är väldigt enkelt att hantera. Den elektroniska personalliggaren lagras i molnet och går att komma åt var som helst. Detta innebär att man inte behöver ha en egen installation av personalliggaren och får därmed maximal flexibilitet.

I administrationsprogrammet lägger man upp arbetsplatsen genom att ange det byggarbetsplats-id som man fått av Skatteverket när man anmält arbetsplatsen. Om man vill ha en box på platsen kopplar man enhetens id-nummer till arbetsplatsen och allt är klart för registrering.

I webbläsaren kan man självklart ta ut egna rapporter och få underlag till Skatteverket. Som ansvarigt företag för personalliggare har man rätt till att se alla tider på både egen personal och de underentreprenörer (och deras personal) som registrerat sig i personalliggaren. Denna information kan användas för att t.ex. göra kontroll mot fakturor från UE.